top of page

Bon Bini na Boneiru

Palmtree.png
Bonaire

De eerste kennis making met Bonaire heeft u hoogstwaarschijnlijk vanuit de lucht, voordat u landt op Flamingo Airport. Als u uit het raampje naar beneden kijkt zult u de azuurblauwe zee met daarin een boemerangvormig eiland van zo’n 300 vierkante kilometer groot zien. Het eiland bevindt zich voor de kust van Venezuela en is onderdeel van de benedenwindse eilanden. Er wonen zo’n 18.000 mensen met ruim 70 verschillende nationaliteiten.

Op Bonaire heerst een heerlijk relaxte sfeer, het eiland is een toeristische bestemming, die (nog) niet op een heel grote schaal is ontdekt. Het eiland biedt prachtige afwisselende landschappen en een verrassende diversiteit aan flora en fauna. 

En minstens zo belangrijk: het is er 365 dagen per jaar aangenaam warm, mede dankzij de passaatwind die de nodige verkoeling brengt. Het eiland is de ideale bestemming voor een ieder die houdt van watersport zowel onderwater: duiken en snorkelen als op het water: windsurfen, kitesurfen en zeilen. 

Een absolute bezienswaardigheid op Bonaire is de vogelsoort waaraan het vliegveld van het eiland zijn naam dankt: de uiterst zeldzame Caribische flamingo. Bonaire is een van de resterende vier plekken op aarde waar deze prachtige roze vogel nog in alle rust kan broeden.

Benieuwd wat te doen op Bonaire? Lees onze tips zodat je kunt beginnen met het plannen van uw  droomreis!

bottom of page